Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝCVIK - HAŠENÍ, ZÁCHRANA A EVAKUACE OSOB

23. 4. 2012

VÝCVIK - HAŠENÍ, ZÁCHRANA A EVAKUACE OSOB

Dne 21.4.2012 jsme společně s JSDH Ostravice a Českým červeným křížem provedli výcvik v hašení požáru budov, záchrany a evakuace osob. Tento výcvik byl zorganizován našimi kolegy z JSDH Ostravice. Námětem byl výbuch v budově penzionu a vznik následného požáru. 

Po příjezdu na místo události jednotky provedly průzkum 2. podlažní budovy se současným rozvinutím hadicového vedení k hašení požáru. Celý zásah uvnitř budovy byl prováděn v dýchací technice. V době výbuchu se v objektu nacházelo 35 osob. Většina osob utrpěla výbuchem a následným požárem různá zranění. Všechny zachráněné a evakuované osoby byly hasiči shromaždovány na jednom místě mimo zasažený objekt. Zde si je přebírali do své péče členové Českého červeného kříže, kteří jim poskytovali neodkladnou zdravotnickou pomoc, společně se zasahujícími hasiči. Během hasebních a záchranných prací došlo v sousední budově k dalšímu výbuchu a proto velitel zásahu musel urychleně rozdělit síly a prostředky k zásahu i v této budově. Po záchraně všech osob, likvidaci požáru a závěrečném průzkumu velitel zásahu ukončil tento výcvik.

Celá tato akce byla velikým přínosem pro všechny zasahující složky, které si v praxi ověřily součinnost při zásahu u mimořádné události s velkým počtem zraněných či ohrožených osob.