Jdi na obsah Jdi na menu
 


(301)ODBORNÉ ŠKOLENÍ - DOPRAVNÍ NEHODY

2. 5. 2011

Odborné školení – dopravní nehody

 

Dne 3.4. 2011 proběhla další aktivita ( č.5 ) v rámci mikroprojektu DHZ Korňa a SDH Staré Hamry ,, „Priateľstvo a spolupráca“. Touto aktivitou bylo společné odborné školení na téma : dopravní nehody.

Toto školení probíhalo v prostorech HZS MSK ÚO FM stanice Frýdek Místek. Tímto bychom také chtěli poděkovat veliteli této stanice, že povolil toto školení na stanici uskutečnit. Největší díky ale patří dvěma hasičům z této stanice, kteří byli ochotni se ujmout funkce lektorů.

Školení probíhalo ve dvou částech. V první části se vzdělávání členů DHZ Korňa a SDH Staré Hamry zaměřilo na teoretickou přípravu na tyto události. Lektoři pomocí projektor připravili velice zajímavou a rozsáhlou výuku doplněnou fotkami a videi.

 V druhé fázi se všichni hasiči i s lektory přemístili do venkovních prostorů, kde mohla být započata druhá část školení a to praktická. Na tuto činnost náš sbor zajistil vrak vozidla, na kterém mohly být vyzkoušeny všechny nově získané teoretické poznatky. V praktické části se lektoři zaměřili zejména na nové metody vyprošťovaní osob z havarovaných vozidel a poskytování prvotní předlékařské pomoci před příjezdem ZZS.

Tímto bych chtěl poděkovat všem účastníkům tohoto školení a už předem se těšíme na další společné aktivity.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Školení FM 2011 - Dop. nehody