Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZDE MŮŽETE KLÁST DOTAZY A PŘIPOMÍNKY

14. 1. 2009

Vzhledem k možnostem stránek formou komentářů. Budeme se snažit odpovědět co nejdříve.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ukončení prázdnin

hasičky Staré Hamry,30. 8. 2009 10:57

děkujeme za pozvání na akci k ukončení prázdnin, už se moc těšíme, ale máme jednu závažnou otázku: bude se v rámci občerstvení k hašení žízně podávat i missis??

NEHODA

KLEPÁČ,28. 8. 2009 11:47

ZATÍM SE SNAŽÍM ZJISTIT,KDE BYCH SEHNAL FOTKY,ALE MÁM POUZE INFORMACE OD OBČANŮ.......AŽ BUDU MÍT CO NEJVÍCE INFO,TAK ZAŠLU,PŘÍPADNĚ ZVEŘEJNÍME

Díky moc

Jiří Třeštík,11. 8. 2009 17:39

Ano tyto informace vím.Můj otec seděl v tom autě a byl jeden s těch co přežil a zavolal v blízkém domě pomoc.Fotky údajně jsou pořízené,a k těm se snažím právě dopátrat.Budu vděčný za jakoukoli pomoc.Děkuji moc Třeštík

Re: DN has. vozu

Klepáč Honza,11. 8. 2009 8:57

K této události nemáme žádné podklady,ale zkusíme zajistit co nejvíce událostí a fotky-pokud téhdy byly pořízeny. Z doslechu vím,že se jelo "KAČENOU" a že jeli k požáru stodoly. Byli tam mrtví a bylo to u stýskalonek v obci Staré Hamry. Řidič požárního automobilu údajně měl požít alkohol a tak byl trestně odsouzen.

Dotaz

Jiří Třeštík,10. 8. 2009 18:05

Dobrý den.Marně hledám nějaké informace nebo fotografie jedné události která se stala v roce 1972.Jedná se o haváriji sboru dobrovolných hasičů z obce Bílá která se stala ve Starých Hamrech.Tehdá dostlo hasičské auto smyk na zledovaťelé cestě a zřítilo se do srázu.Prosím o nějaké informace či fotky pokud jsou k dohledání.Děkuji moc

Děkujem za připomínku

Klepáč Honza,15. 7. 2009 22:07

Srdeční masáž se opravdu podle nejnovějších info dělá v poměru 30:2 u dospělého. To nás i školili v Jánských Kůpelích.Odkaz je z HZS NJ. Byla provedena náprava.
S pozdravem Honza Klepáč

rubrika první pomoc

Pavel R.,13. 7. 2009 19:07

srdeční masáž poměr 2:30 (některé novější materiály už vdechy nepovažují za nutné), ale důležité je začít. Po opravě ten komentář klidně smažte, pač nebude už mít význam.

hasičská soutěž

Karel,9. 5. 2009 16:29

včera to bylo supr, pivko zdarma, rychlá obsluha, dobrá akce, škoda že jsme odjeli tak brzo

Večírek pro ženy

Vlasta R.,29. 4. 2009 17:07

V sobotu nás hasiči pozvali na posezení pro ženy do kulturáku,mělo to být poděkování za to, že jim občas při organizování kulturních akcí pomáháme.Za všechny ženy hasičky i nehasičky moc moc díky, starali jste se o nás, jako o vlastní ....ahoj Vlasta

ODPOVĚDI NA DANÉ OTÁZKY

HASIČI,23. 4. 2009 11:42

K tatře: Cisterna je již zařazená do výjezdu, ale oficiální přivítání by mělo proběhnout současně s okrskovým kolem požárního sportu,který se koná 8. května 2009-časový termín včas upřesníme a bude též zveřejněno v hamerském zpravodaji.V současné době se již řeší organizační záležitosti s občerstvením,apod. Pevné datum a čas by mělo být stanoveno na poradě dne 24.4.09. Dáme včas vědět.

K poruchám na tatře: jsou tři, které nejsou velkého významu-kontrolka zadní pravé roletky,kontrolka klapky sání z nádrže a požadavek na silnější alternátor-vše řešeno reklamací v rámci záruky. Bude co nejdříve vyřešeno dle podmínek smlouvy.

K výjezdům do obce Bílá: I když není v současné době uzavřena smlouva mezi obcí Bílá a St.Hamry, tak obec St.Hamry na tom stratná není. Zásahy jednotky a jejich náklady na území jiné obce jsou totiž propláceny krajem. Nic méně obec Bílá, je povina ze zákona o PO zřídit jednotku PO a pokud tak neučiní, musí uzavřít smlouvu. Zřízení jednotky se v současné době pohybuje okolo 1.000.000,-Kč(Technika,ochranné obleky,přilby,PHM,školení,atd.) Obec Bílou tedy vyjde levněji dávat jiné obci penízky,než zřídit vlastní jednotku.

Ke dnu otevřených dveří: Ten proběhne v den křtu tatry,což bude 8. května 2009.

Pozn.:Fotky tatry již dáváme na naše stránky.

Ještě jednou se vrátím k uklízení: Úklid proběhl i po druhé-až stál sníh. Doufám, že už není teda nepořádek. Znova zdůrazňuji, že hamerští hasiči chcou pomáhat lidem, ale pokud je vyžádána akutní pomoc od Hamřanů či Bílé, tak jednotka prioritně řeší pomoc občanovi a néé papírky kolem hasičárny. Dále zdůrazňuji,že hasiči se podílejí na kulturním a společenském dění v obci- a to nemalou měrou.

Tatra

Pavel,22. 4. 2009 13:40

Kdy představíte tatru?

Reakce

Ivan Č.,20. 4. 2009 18:21

Přeji hezký den, dnes jsem si všiml Vašeho polička pro dotazy a reakce na hamerské hasiče. Gratulují k novému vozidlu a doufám, že Vám bude sloužit k potřebám všech obyvatel naší rozsáhle obce a okolí. Předchozí komentáře ve mě vzbudily trošku negativní reakce. Myslím, že pořádek kolem hasičárny je opravdu záležitost hasičů, vzhledem k počasí však úklid proběhl trochu později. Nemá cenu se dohadovat a rozbrojovat. V dnešní době si člověk musí uvědomit, že i když hasičí opravdu nejsou nedotknutelní, ale jejich činnost která poslední dobou stoupá je prováděna zdarma a toho si nesmírně vážím. Můj dotaz: jak bude řešena otázka výjezdu do Bíle a zdali stav repasovaného vozidla je bez závad,člověk se něco doslechne tak chce znát odpověď. Bude nějaký den otevřených dveří na prohlídku hasičárny a její techniky? Hasičům zdar Ivan

Reakce

Klepáč Jan,16. 4. 2009 7:49

S tím naprosto souhlasím,že hasiči nejsou nedotknutelní,ale tak jako hasiči tak i ty Petře by jsi mohl snést také trochu kritiky...i ty nejsi nedotknutelný......
Tímto z mé strany uzavírám tohle téma.

Reakce

Petr Lukeš,15. 4. 2009 17:04

Ahoj Jendo,
děkuji ti za rychlou reakci na mou připomínku. Přidám ještě doplňující informaci či reakci na tvou odpověď.
Nemám nic proti hasičům, jejich práce při zásazích i činnosti pro obec si vážím. To přece ale neznamená, že jsou "nedotknutelní" a že je občan nemůže na nic upozornit. (Vždyť zde můžeme klást dotazy a připomínky).
Na nepořádek u zbrojnice jsem chtěl upozornit proto, že je zvykem, že hned jak vytaje sníh, si všichni v okolí svých domů a pozemků uklidí nepořádek po zimě. V případě naší ulice i dosti široké příkopy, jež jsou majetkem obce, a nikdy by nás nenapadlo to řešit stylem: "jestli se ti to nelíbí, tak si to ukliď", jak nabádáš ve své odpovědi. Nikdo po vás nechce ať uklízíte veřejná prostranství, ale v okolí hasičárny by to snad mohlo jít.
Ještě málo k stížnostem(mým) naší lokality. Těžko si bude stěžovat("přileze") na nepořádek někdo, kdo kolem hasičárny nechodí; na noční hluk někdo, kdo bydlí třeba kilometr daleko.
No asi mi nezbude, než se zařadit mezi mlčící většinu, která dané problémy mezi sebou prodiskutuje, ale nic s tím neudělá, nechce si tzv. pálit prsty!
Přeji hezký zbytek dne.

RE:Fotky

Klepáč Jan,14. 4. 2009 21:15

Jo a Foťák nastavím na internetové fotky. Zdar a díky za připomínku, aspoň vidím, že to tu chodí někdo navštěvovat

Reakce na připomínku

Klepáč Jan,14. 4. 2009 21:10

Hasiči již provedli první úklid před objektem hasičské zbrojnice a to v den, kdy se chystala májka. V tu dobu byl ještě před objektem částečně sníh.Pod ním byl zmiňovaný bordel. Nepořádek který tam je, je po roztátí toho sněhu a měl ale být vyčištěn již novou cisternou minulý týden. Ta je vybavena vysokotlakem.Bohužel cisterna přijede zítra a tudíž se to bude dočišťovat koncem týdne,či víkendu. Kolem objektu si pořádek uděláme,ale nejsme technickými službami a tak co je v širším okolí,to uklízet nebudeme,pokud nebudeme vyzváni zřizovatelem. Také připomínám, že silvestrovské opojení neslavili jen hasiči ale i jiní občané v centru obce.
Dále chci připomenout, že máme 11 výjezdů a 3 činnosti pro obec. To je dohromady 14 akcí během necelých 4 měsíců. Průměrně tedy jsme 4 X měsíčně v akci a to nepočítám zkoušky techniky,školení, apod. Nemůžeme tedy hned na vše reagovat a navíc to děláme zadarmo. Jen čekám s čím zase tam ta vaše lokalita přileze. Bylo to rušení nočního klidu, které bylo jen jednou za rok a to se vám nelíbilo-opatření na Váš podnět: V hasičárně již žádné veřejné kulturní akce nebudou. Nahlásili jste nepořádek.Nepořádek Odstraníme.Tak teď už jen čekám, až vám začne vadit výstražné světelné a zvukové zařízení vozidel nebo světla před objektem nebo hluk cisterny. S tím ale už nikdo nic nezmůže. Také pokud někdo upozorňuje na nepořádek na veřejném prostranství, tak se taky může hecnout a odklidit ho..Nikomu ještě z práce ruky neupadly. Ale ono je lepší to asi nahlásit na obec nebo hasičům.
ZÁVĚR: Pořádek bude sjednán co nejdříve.

Nepořádek

Petr Lukeš,14. 4. 2009 12:02

Zdravím všechny hasiče a hasičky!
Nejprve bych chtěl pogratulovat za pěkné a pravidelně aktualizované webové stránky. Akorát to pomalé otevírání fotogalerií...
Dočetl jsem se zde i mimo jiné to, že proběhly brigády na úklidu interiérů zbrojnice.
Chtěl bych však upozornit na značný nepořádek v okolí této budovy-pozůstatky snad ze silvestra, nějaký popel, harampádí atd. Je hezké, že je uklizená hasičárna uvnitř, ale občan nebo návštěvník toto nevidí. Vidí však nepořádek v okolí budovy...
Hezký den a čím jak nejmíň zásahů.

Omluva za chybnou informaci

Velitel jednotky,18. 3. 2009 19:30

Děkuji Pavlu R. za upozornění o chybě v sekci ZÁSAHY 2009. Byla provedena oprava

Výjezd č. 9

Pavel R.,18. 3. 2009 12:22

Výjezd č. 9 se stal o den dřív...14.3.

.........

jarek,10. 3. 2009 20:18

Hooj. Ta vrata vypadají suprove už se teším až je vyzkouším.