Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost hasičů pro obec

25. 9. 2015

Činnost hasičů pro obec

 

Dne 14. 9. začala několika denní práce pro obec. Z důvodu poruchy na obecním vodovodu  bylo na žádost starostky obce provedeno nouzové dovážení vody do jímání. Naši hasiči se pravidelně střídali a celkem bylo navezeno 62 cisteren. 1 cisterna doveze 6 000 l vody.

V průběhu navážky vody jsme také dne 16. 9. zasahovali u požáru velkostatku ve Frýdlantu nad Ostravicí – Nová Ves. Povoláni jsme byli z důvodu naši velkokapacitní cisterny a vybavení dýchacími přístroji. Na místě zasahovalo 8 jednotek. Požár vypukl ve středu v 17:25 a celková likvidace byla nahlášena druhý den ráno.

Dále v  pátek 18. 9. jsme byli povolání k těžké dopravní nehodě v obci Staré Hamry, místní část Samčanka. Jednalo se o převrácený kamion s návěsem, který se střetl s právě projíždějícím motorkářem. Jednotka poskytla předlékařskou pomoc 3 zraněným osobám do příjezdu záchranné služby. Na místě také zasahoval vrtulník záchranné služby, který odvážel těžce zraněného motorkáře. Poté se likvidoval únik nafty z kamionu. Zde jednotka spolupracovala s HZS Frýdek Místek, PČR, ZZS, Povodí Odry a Správou životního prostředí.

20. 9. jsme vyjížděli v 04:00 k požáru osobního vozidla v obci Bílá, místní část Konečná. V době příjezdu bylo již auto zcela zasaženo plameny. Jednotka provedla uhašení a zásah probíhal v dýchací technice. Spolupráce s HZS Frýdek Místek.

Mimo tuto činnost probíhají pravidelná školeni členů jednotky a údržba techniky.

Všem členům naší jednotky a sdružení hasičů bych chtěl poděkovat za účast na zásazích a  také dovážení vody.

 

Jaroslav Kubala, velitel jednotky